بسم الله الرحمن الرحیم
شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی حرکت، ویژه و آثار و دستاوردهای انجمنهای علمی دانشجویی، به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی با حضور ۴۰۰ تن از دانشجویان، از ۱۰۰ دانشگاه آغاز به کار کرد.

شایان ذکر است که انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی مشهد در بخش اینفوگرافی پویش سفیر حرکت در شانزدهمین جشنواره بین المللی حرکت عنوان «شایسته تقدیر» را کسب کرد؛ علاوه بر این گفتنی است که انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد و همچنین نشریه «ره نما» (به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشکده علوم قرانی مشهد) موفق به کسب رتبه اول جشنواره بین المللی حرکت در مرحله دانشگاهی نیز شدند.

دکتر عبدالحسین کلانتری، معاونت فرهنگی وزارت علوم، در افتتاحیه این جشنواره در ابتدا ضمن خوش آمد گویی و خدا قوت به اعضای انجمنهای علمی به تشکر ویژه از اعضای دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسان محترم انجمن های علمی پرداخت و پس از آن بییان کرد:

مهم ترین افقی ما پیش روی خودمان در معاونت فرهنگی وزارت علوم داریم، تقویت مسئولیت اجتماعی دانشجویان بوده و فهم ما این است که گوهر و جوهره انقلاب اسلامی، مسئولیت پذیری اجتماعی بوده و اساسا انقلاب اسلامی بر اساس این موضوع شکل گرفته و تکریم یافته؛ حضرت امام[ره] نیز با تاکید بر این مفهوم بود که مسیر را باز کرد و یک مسیر تاریخی جدید و یک افق جدید را برای ما باز کرد.
مفهومی که با انسانیت ما گره خورده است؛ انسان بدون مسئولیت اجتماعی، صادقانه هیچ بویی از انسانیت نبرده، انسانیت ما مرهون مسئولیت پذیری ماست و این در انقلاب اسلامی به صورت بارزی تجلی پیدا کرده و نظام برآمده از آن هم، عنصر اصلی یا حداقل میشود گفت که یکی از عناصر اصلی است که زیرساخت سایر عناصر ارزشی را تشکیل میدهد، همین مسئولیت پذیری اجتماعی ست که به طرق مختلف خودش را نشان داده؛ اگر این ارزش والا نبود بسیاری از اهداف و افقهایی که امروزه شاهد آن هستیم و قلههایی که شاهد فتح شدنشان هستیم فتح نمیشد. اگر با یک نگاه دموکراتیک و یک نگاه کاملاً اداری گامها برداشته میشد امروز در این نقطهای که هستیم نبودیم.
رشادتها و از خود گذشتگیها و مسئولیت پذیریها بود که افقها را باز کرد، کسانی مثل شهید حججی در عرصههای مختلف در حوزه سازندگی، دفاع مقدس و جهاد علمی، تمامی مجاهدانی که در این حوزه ورود پیدا کردند و جهد کردند با ادراک این مسئولیتها بود که که وارد میدان شدند و امروز این پرچم دست شما عزیزان است.
کلانتری پس از آن، ضمن اشاره به پیشرفتهای انجمنهای علمی و همچنین مسئله محور شدنشان افزود:
امروز انجمنهای علمی زیادی در دانشگاهها در عرصه فناوری پا گذاشتند. حوزه فناوری، حوزهای بود که پیش از این فقط افراد در زمانی که از عرصه دانشجوی خارج میشدند وارد این عرصه میشدند و امروز خدا را شکر ساز و کار و تمهیداتی که در دانشگاهها شکل گرفته، این فرصت را به انجمنهای علمی داده که وارد این عرصه شوند.
معاون فرهنگی وزارت علوم، در ادامه از رؤسای دانشگاهها درخواست کرد تا از این ظرفیتها استفاده کنند و از انجمنهای علمی نیز خواست تا ارتباط شان را با این مجموعهها وسیع تر کنند و پس از آن ادامه داد:
تقویت نوآوری و خلاقیت در انجمنهای علمی، یکی از اهداف بوده و الحمدلله در بسیاری از این مجموعهها شکل گرفته و امیدوارم در تمام این دانشگاهها فراگیر شود و پیش از پیش شکل بگیرد.
وی در آخر، ضمن اشاره به ضرورت حمایت مبتنی بر عملکرد، از انجمنهای علمی به توضیح سامانه حمایتی «فَرنَما» پرداخت که بوسیله این رزومه فرهنگی، اعضای دانشجویی انجمن علمی میتوانند در آینده ثمرات درخوری کسب کنند
در بخش نمایشگاهی این جشنواره، جناب آقای دکتر محمد علی زلفی گل وزیر علوم و تحقیقات و فناوری علاوه بر بازدید از آثار دانشجویان به گفتگوی طولانی با آنها پرداختند و ضمن شنیدن مطالبات شان، توصیههایی را برای پیگیری در رایزنی با رؤسای دانشگاهها یا معاونان فرهنگی ارائه داد.

وی در اختتامیه این جشنواره، ضمن تأکید بر پیوند میان کار علمی و فرهنگی برای مؤثر وافع شدن در جهان امروز، به ضرورت آموزش کار تیمی از دوره آموزش و پرورش از انجمنهای علمی خواست تا حلقه اتصال با دبیرستانها باشند.
در پایان، این جشنواره با معرفی برگزیدگان و تقدیر از آنان، در 4 دی ماه1402 به کار خود خاتمه داد.

همچنین گفتنی است که جناب آقای محمد علی کیهانی (دبیرکل انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه و مدیر مسئول نشریه رهنما) به عنوان نماینده دانشگاه در این جشنواره حضور داشتند.
انجمن علمی، نگاهی نو به اندیشه ورزیدن